Klenoty-buran.cz

Sleva na hodinky značky PATTIC až 70%!

Kontakty O nás

Víte, co znamená termín "Antireflexní sklíčko"? Jaké jsou vlastnosti "Automatického kalendáře"? Jak funguje "Chronometr"? Pokud máte zájem o svět hodinek a chcete lépe porozumět složitým termínům a konceptům v tomto fascinujícím odvětví, jste na správném místě.


Náš hodinářský slovník vám nabízí detailní vysvětlení a definice klíčových pojmů a terminologie v oblasti hodinářství. Nezáleží na tom, zda jste začátečníkem nebo vášnivým sběratelem hodinek, tento slovník vám pomůže rozšířit vaše znalosti a lépe se orientovat ve světě hodinek.


Procházejte naší rozsáhlou sbírkou pojmů, které zahrnují vše, od základních konceptů jako "Analogové hodinky" a "Digitální ciferník" po pokročilé termíny jako "Tourbillon" a "Perpetual kalendář." Každý pojem je podrobně vysvětlen, abyste si mohli být jisti, že rozumíte jeho významu a použití.

Základní hodinkové pojmy:

  • pouzdro - hlavní část hodinek, hlavní funkcí je chránit hodinový strojek. Je kulaté nebo hranaté. 

  • řemínek - část hodinek, díky které vám hodinky drží na ruce. 

  • korunka - pomocí korunky se nastavují hodinky.

  • ciferník - nebo také číselník. Ciferník je část hodinek, která ukazuje čas.

  • luneta - obvodový kroužek na pouzdře hodinek kolem skla. Luneta může být pevná nebo otočná.

  • zadní víko - nebo také dýnko. Je spodní kryt na hodinkách.

  • spona - zapínání hodinek.




Všechny hodinkové pojmy:

Alarm je funkce v hodinkách, která umožňuje nastavit časový bod, ve kterém se hodinky automaticky ozvou zvukovým signálem. Tato funkce je užitečná pro budík nebo pro upozornění na důležité události a schůzky. Alarm v hodinkách může být jednorázový nebo opakovaný a obvykle může být nastaven na různé zvukové signály.

Bar